T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Yeşilbağ Adnan Ötügen Ortaokulu

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

"Sevgi ve saygı varsa engel yoktur."

Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı herkesin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir. Bu amaç doğrultusunda 3 Aralık günü tüm dünyada Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurulmuş, bu gün ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.
 
Ülkemizin huzurunun; içinde yaşayan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabileceğini unutmamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak  toplumun en önemli sorumluluklarından biridir. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek hepimiz için toplumsal bir görevdir. 
 
Engelli kardeşlerimizin önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını tecrübe ediyoruz.. 
 
Her birimizin bir engelli adayı olduğu bilinciyle hareket etmemiz, engelli bireylerin hissiyatını ve karşılaşabilecekleri muhtemel sıkıntıları anlamamıza ve bir arada yaşamanın gerektirdiği mesuliyetleri yerine getirmemize vesile olacaktır.  Sevgi ve saygı varsa engel yoktur düşüncesiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, sağlık huzur ve mutluluk dileklerimle tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyoruz.
 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2023 - Güncelleme: 03.12.2023 21:28 - Görüntülenme: 55
  Beğen | 0  kişi beğendi